Resultats de la Fisiocrem Cursa dels Nassos

L'atleta olímpic i campió d'Europa Ilias Fifa va aconseguir la victòria en la Fisiocrem Cursa dels Nassos de 10km amb 28'38 ", en la cursa que acomiadava el 2017 en una Barcelona que va gaudir d'una gran jornada festiva amb atletes de nivell internacional i del món popular, barrejats en l'última nit de l'any. Fifa, es va quedar molt a prop -a només 9 segons- de trencar el rècord de la prova, que posseeix Carles Castillejo des de 2012 (28'29), però acabant en uns espectaculars 13'58 "els últims 5km. La cita va reunir als carrers de la Ciutat Comtal a 11.200 inscrits, una xifra propera al límit, registrat el 2013 de 11.400 inscrits.

Fifa, va pujar al podi recolzat per un gran Carles Castillejo, que es va quedar a 7 segons de la glòria logando en la seva 8a participació - 6 victòries i 2 segons llocs, i del marroquí de la Sansi, Mourad El Banouri 28'49 ". El campió d'Espanya de 1.500mts Marc Alcalá amb uns molt bons 29'01 "-marca personal- el marroquí Ibrahim Ezzaydouni, l'internacional Llorenç Sales, el marroquí Abderrahim El Jaafari, el subcampió d'Espanya de 10.000mts Mohamed Zarhouni, el mundialista Jonathan Romeo 29'52 ", el doble Olímpic Merzougui, Artur Bossy i el medallista uropeo Angel Mullera van acabar baixant de 30 minuts i 11 segons.

Si Fifa va fer encara més gran el seu buit en la història de la Cursa dels Nassos, en categoria femenina va ser la internacional Marta Galimany la qual va renovar la seva victòria de l'any passat. La internacional del FC Barcelona va signar una gran actuació, parant el cronòmetre en 33 minuts i 29 segons, i aconseguint una victòria folgada davant els seus rivals, distanciant a 19 segons a Miriam Ortiz i en tercera posició la Estònia Jekaternia Patjuk, siguiendles Montse Mas i Ingrid pi.

L'última cursa de la temporada, tot i el fort vent que va impedir millors marques, també va deixar una dada molt a tenir en compte, la gran participació de dones, amb més d'un 29% el percentatge més alt de la història de la cursa.

La Fisiocrem Cursa dels Nassos 2017 ha estat organitzada, sota la batuta de l'Ajuntament de Barcelona i la direcció executiva de la Sansi, era la segona edició a càrrec d'aquest després de dos anys ocupant la direcció tècnica, al costat del patrocini de marques consolidades entre elles de Fisiocrem, Ibercaja i Joma. Un de les novetats va ser la televisió sobre de l'arc, al costat del espectacle de foc i il·luminació a la sortida i arribada, al costat del túnel Fisiocrem del km 9,5 copant una bona quota del protagonisme del dia.