Sisè triomf de Castillejo a la Cursa dels Nassos

L'atleta olímpic Carles Castillejo va aconseguir la seva sisena victòria a la Cursa dels Nassos, a l'imposar-se en la cursa que acomiadava el 2016 a Barcelona, ​​la qual va gaudir, un cop més, amb el triomf de l'atleta català en l'última nit de l'any. A més, es va quedar molt a prop -a només 16 segons- de trencar el rècord de la prova, que ell mateix posseeix des de 2012 (28'29). Ell va ser el millor dels més de 11.389 inscrits que es van donar cita en els carrers de la Ciutat Comtal, a escassos 60 d'inscrits del rècord del 2013, però superant en més de 1.100 inscrits a l'edició anterior i amb prop del 28% de participants dones, la millor xifra en la història de la cursa
Castillejo, als seus 38 anys, va pujar al podi recolzat per l'algerià Abderrahmane Anou, que es va quedar a dos segons de la glòria, i el marroquí de la Sansi Mourad El Banouri, que va cedir cinc segons respecte al guanyador. Més lluny van acabar Ibrahim Ezzaydouni, Mohammad Zarhouni i l'olímpic Abdelaziz Merzougui, quart, cinquè i sisè, respectivament.
I si Carles va fer encara més gran la seva buit en la història de la Cursa dels Nassos, en categoria femenina va ser Marta Galimany la qual va inaugurar la seva casella en el palmarès de la cursa. La internacional del FC Barcelona va signar una gran actuació, parant el cronòmetre en 33 minuts i 47 segons, i aconseguint una victòria folgada davant els seus rivals, distanciant en 37 segons a Laia Andreu, i tot seguit Miriam Ortiz Rivas, la francesa Carmen Oliveras.
Ni més ni menys que 12 atletes van trencar la barrera dels 30 minuts, mai vist en una cursa catalana, i sent la carrera espanyola del 2016 amb més atletes trencant aquesta barrera de 30minuts. Tenint en compte que la Sant Silvestre Vallecana no té les seves marques homologades, pel seu clar descens de la sortida a meta.
Sota la batuta de l'Ajuntament de Barcelona ha estat el 1r any organitzant-la al club La Sansi, que presideix Jose Luis Blanco, les dues edicions anteriors van ser direcció tècnica. L'espectacle d'il·luminació en la sortida i arribada va ser un dels grans protagonistes del dia.